Δεκάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων οδηγήθηκαν στα κατά τόπους κρατητήρια στη σκιά του θανάτου ενός φοιτητή κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων με την αστυνομία περιμετρικά των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ στο Κάιρο.

Ο Σαϊμάα Μουνίρ, ακτιβιστής φοιτητής, δήλωσε στο Reuters πως ο νεκρός φοιτητής είναι ο Χάλεντ ελ-Χαντάντ, υποστηρικτής του ισλαμικού κινήματος που συνεχίζει τις καθημερινές κινητοποιήσεις παρά τον χαρακτηρισμό του αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση ως «τρομοκρατική οργάνωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρατική εφημερίδα Αλ-Άχράμ ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν φοιτητές, οι οποίοι εμπόδιζαν συμφοιτητές τους να εισέλθουν στα κτήρια του πανεπιστημίου και να δώσουν εξετάσεις. Οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα. Η Αλ-Αχράμ επικαλέστηκε αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τον οποίο ένας φοιτητής σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία συνέλαβε 101 φοιτητές για κατοχή αυτοσχέδιων όπλων, μεταξύ των οποίων βόμβες μολότοφ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Η ηρεμία πλέον έχει επιστρέψει και οι προγραμματισμένες εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά μετά τις συγκρούσεις το πρωί του Σαββάτου.

Το Αλ-Αζχάρ, ένα κέντρο σουνιτικών ισλαμικών σπουδών με μεγάλο κύρος στην Αίγυπτο, αποτελεί εδώ και μήνες θέατρο διαμαρτυριών εναντίον αυτού που οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποκαλούν «στρατιωτικό πραξικόπημα», το οποίο ανέτρεψε τον Ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι έπειτα από έναν χρόνο παραμονής στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης