Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου βομβάρδισαν ένα κέντρο ισλαμιστών μαχητών που δρουν στο Σινά, σκοτώνοντας 12 εξτρεμιστές και καταστρέφοντας αρκετά οχήματα, ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας.

«Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ιδιαίτερα επικίνδυνων, ηγετικών στελεχών της Ανσάρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τρεις ακόμη μαχητές σκοτώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι, η πλέον ενεργή στην Αίγυπτο, έχει δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2014 πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών και αστυνομικών. Τους τελευταίους μήνες έχει βάλει στο στόχαστρο τους Χριστιανούς Κόπτες, πραγματοποιώντας βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες, με περισσότερα από 100 θύματα.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της συγκεκριμένης οργάνωσης σε επιχειρήσεις στη Χερσόνησο του Σινά. Κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων συμπεριλαμβάνονται στα θύματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης