Αυστηρά μέτρα για την προστασία των 20 Αιγυπτιωτών γερόντων που φιλοξενεί στον πρότυπο Οίκο Ευγηρίας της, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, έχει επιβάλει η ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας. Έπειτα από πρόταση του γιατρού της κοινότητας, Μέτχαντ Σόκαρ και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Εδμόνδου Κασιμάτη, που είναι και υπεύθυνος έφορος του γηροκομείου, συστήνεται αυστηρά προς τους τροφίμους να μην επισκέπτονται άλλα δωμάτια, αλλά και να μην εξέρχονται καθόλου από το κοινοτικό ίδρυμα, αφού για όλα φροντίζει ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός.

Απαγορεύονται τελείως οι επισκέψεις στον χώρο, ενώ και όσοι γέροντες επιθυμούν να κάνουν μία βόλτα εντός του ιστορικού τετράγωνου τους συστήνεται αυστηρά να εξέρχονται μόνον στον κήπο του γηροκομείου, εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποια μεγάλη υποχρέωση ή ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ακόμα και το φαγητό τους ετοιμάζεται πάντοτε από το Κέντρο Σίτισης της κοινότητας, ενώ και οι 19 εργαζόμενοι που απασχολούνται αποκλειστικά για τους 20 Αιγυπτιώτες γέροντες τηρούν πολύ αυστηρά τους κανόνες και τους όρους υγιεινής, ντυμένοι συνεχώς με ενισχυμένες νοσοκομειακές στολές για την προστασία των γερόντων, με μάσκες, γάντια, προστατευτικά πλαστικά για τα παπούτσια και ακόμα και αντισηπτικά που κανονικά χρησιμοποιούνται σε ιατρικές επεμβάσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη προστασία τόσο των τροφίμων όσο και των εργαζομένων.

Ο μέσος όρος ηλικίας των Αλεξανδρινών γερόντων που φιλοξενεί η ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας είναι 81 έτη, με τον μικρότερο τρόφιμο να είναι 65 ετών και τον μεγαλύτερο 95 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης