Το «όριο» των 10.000 θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού ξεπέρασε η Αίγυπτος, μετρώντας μέχρι σήμερα Τρίτη 10.050 θύματα από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία στη Χώρα του Νείλου έναν χρόνο πριν από σήμερα, στις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας, οι θάνατοι που καταγράφηκαν μόνο χθες, Δευτέρα, ήταν 56, κάπως αυξημένοι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικρή αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των κρουσμάτων. Χθες καταγράφηκαν 613 περιπτώσεις κορωνοϊού, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται στις 174.426 από την αρχή της πανδημίας.

Η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου κα. Χάλα Ζάγεντ δήλωσε μετά από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά τον μήνα Απρίλιο στη χώρα και η μείωση των μολύνσεων θα αρχίσει να καταγράφεται από τον ερχόμενο μήνα Μάιο.

Ήδη ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί έχουν ολοκληρωθεί στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς όλης της χώρας και πλέον έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στα 363 υπόλοιπα νοσοκομεία σε όλη την Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης