Αιγύπτιοι διαδηλωτές προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το προεδρικό μέγαρο, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή των συνομιλιών με την αντιπολίτευση τις οποίες ζήτησε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι προκειμένου να εκτονώσει την κρίση με αφορμή το διάταγμα που χορηγεί στον ίδιο και στη συντακτική επιτροπή του συντάγματος ευρείες εξουσίες.

Αρκετές οργανώσεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στη διαδήλωση προειδοποίησαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους -το κόμμα του Μόρσι- να μην επιτεθούν στους «ειρηνικούς» διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει κοντά στο προεδρικό μέγαρο, σε συνοικία του ανατολικού Καΐρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολίτευση δεν έχει σταματήσει τις διαδηλώσεις γύρω από το προεδρικό μέγαρο, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμιστή προέδρου και μελών της αντιπολίτευσης προκάλεσαν το θάνατο 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό 350 την τελευταία εβδομάδα.

Η εφημερίδα «Al-Ahram», εντωμεταξύ, γράφει σήμερα ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα εξουσιοδοτήσει σύντομα τις Ένοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν την αστυνομία στο έργο της για επιβολή της τάξης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης