Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα 26 μέλη του «πυρήνα της Χεζμπολάχ», με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στη χώρα για λογαριασμό της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Το δικαστήριο της κρατικής ασφαλείας καταδίκασε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη τον φερόμενο ως εγκέφαλο του πυρήνα, τον Λιβανέζο Μοχάμεντ Καμπαλανέ, καθώς και άλλους τρεις κατηγορούμενους που επίσης διαφεύγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας διοικητής και άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως 10 χρόνια.

Οι 26 άνδρες -δύο Λιβανέζοι, πέντε Παλαιστίνιοι, 18 Αιγύπτιοι και ένας Σουδανός- κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν, για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον αιγυπτιακών τουριστικών περιοχών και πλοίων που διασχίζουν τη διώρυγα του Σουέζ.

Όσοι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο φώναξαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» μετά την ανάγνωση της δικαστικής απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι μεταξύ αυτών είχαν συλληφθεί στα τέλη του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009.

Η ανακοίνωση της Αιγύπτου, ότι είχε προφυλακίσει τους κατηγορούμενους, κλιμάκωσαν τις εντάσεις με τη Χεζμπολάχ, μια οργάνωση που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο του Λιβάνου και μετέχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης