Αίγυπτος: Νέες σκληρές ποινές σε ισλαμιστές διαδηλωτές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 01:41
Αίγυπτος: Νέες σκληρές ποινές σε ισλαμιστές διαδηλωτές
Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 12 υποστηρικτές του πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, σε ποινές φυλάκισης έως 17 χρόνια για την συμμετοχή τους στις βίαιες φοιτητικές διαδηλώσεις. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ ανέφερε ότι οι διαδηλωτές καταδικάστηκαν για βίαιες πράξεις στη διάρκεια επίθεσης που είχε πραγματοποιήσει οπαδοί της αντιπολίτευσης κατά της έδρας του κέντρου ισλαμικών μελετών Αλ-Αζχάρ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (σ.σ: από την οποία προέρχεται ο Μόρσι) ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι όλοι όσοι καταδικάστηκαν χθες ήταν φοιτητές. Άλλοι 14 φερόμενοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στις ίδιες βίαιες ενέργειες στη έδρα του ισλαμικού κέντρου μελετών, -που υποστήριζε τον Μόρσι-, αθωώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, κυρίως υποστηρικτές του Μόρσι, έχουν σκοτωθεί από τον Ιούλιο σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί και αναμένουν να δικαστούν. Ο Μοχάμεντ Μόρσι είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος για τον θάνατο διαδηλωτών της αντιπολίτευσης κοντά στο προεδρικό μέγαρο πριν από την πτώση του μετά από παρέμβαση του αιγυπτιακού στρατού.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Αλ-Νταμάντι, δήλωσε χθες ότι ο Μόρσι προειδοποίησε πως η σταθερότητα θα επιστρέψει στην Αίγυπτο, όταν και ο ίδιος επιστρέψει στην εξουσία. «Η Αίγυπτος δεν θα βρει σταθερότητα, εκτός εάν ακυρωθεί το πραξικόπημα», ανέφερε ο έκπτωτος πρόεδρος σύμφωνα με την υπεράσπισή του. Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, περιλαμβανομένου και του ανώτατου καθοδηγητή, Μοχαμέντ Μπαντί, βρίσκονται στη φυλακή.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 01:49