Την αποστολή δύο πλήρως εξοπλισμένων ελικοπτέρων για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Κύπρου, αποφάσισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Όπως αναφέρει σε αποψινή του ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, η απόφαση του προέδρου Αλ Σίσι, που είναι και ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, πάρθηκε στο πλαίσιο της αιγυπτιακής στήριξης που παρέχεται σε φιλικές και αδελφές χώρες για να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσεις, όπως αυτή των πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αιγυπτιακά ελικόπτερα θα μπορούν να συμμετάσχουν με τις κυπριακές δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Τρόοδος, πάντοτε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σχετικά.

Στο μεταξύ, τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό των τεσσάρων νεαρών Αιγυπτίων στις πυρκαγιές της Κύπρου εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, ενώ αποφάσισαν από κοινού την ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στην επαρχία της Λευκωσίας έχει τεθεί υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης