Ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Αχμέντ Σαφίκ συναντήθηκε με την δικηγόρο του σε ξενοδοχείο του Καΐρου σήμερα, αφού η οικογένειά του γνωστοποίησε χθες ότι φοβάται ότι απήχθη από το σπίτι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ντίνα Αντλι, ο Αχμέντ Σαφίκ την διαβεβαίωσε για την καλή κατάσταση της υγείας του και για το ότι δεν υποβάλλεται σε κάποιου είδους ανάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος δεν διευκρίνισε εάν ο Σαφίκ είναι ελεύθερος να φύγει από το ξενοδοχείο του.

Ο Αχμέντ Σαφίκ, πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου και πρώην πρωθυπουργός, εθεωρείτο από επικριτές του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντελφατάχ αλ Σίσι ως εν δυνάμει αντίπαλος του πρώην αρχηγού των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων που αναμένεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία τον επόμενο χρόνο.

Οι λεπτομέρειες για αυτό που του συνέβη είναι ασαφείς. Εκανε αιφνιδιαστική ανακοίνωση της πρόθεσής του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία την περασμένη Τετάρτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι οι αρχές των ΗΑΕ τον πήραν χθες από το σπίτι του και ότι μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο στο Κάιρο. «Τον θεωρούμε απαχθέντα», δήλωσε η κόρη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης