Με μία μικρή αλλά σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων και θυμάτων από τον κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες, η Αίγυπτος μετρά μέχρι σήμερα 1.939 ανθρώπους που μολύνθηκαν από την Covid-19, καθώς 145 άτομα μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον ιό.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έντεκα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 146 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στην Αίγυπτο είναι ο αναμενόμενος από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του ότι «τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση του ημερήσιου ποσοστού μολύνσεων. Επιθυμούμε η όποια αύξηση να είναι απλή και σταδιακή, καθώς αν υπάρξει εκθετική ημερήσια αύξηση, για παράδειγμα 150 περιπτώσεις σε μία ημέρα και 250-300 άλλες την επομένη, τότε αυτό θα σήμαινε ότι πλησιάζουμε το σενάριο των χωρών όπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός.

Πάντως, η Αίγυπτος προετοιμάζεται ήδη για κάθε ενδεχόμενο. Η χώρα διαθέτει ήδη 12 νοσοκομεία αναφοράς αποκλειστικά για τους ασθενείς του κορωνοϊού, ενώ άλλα 82 νοσοκομεία είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 426 άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό έχουν αναρρώσει πλήρως μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης