Στους επτά ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο δικαστές και τέσσερις αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας δικαστής, που μετείχε σε αρμόδια αντιπροσωπεία εισαγγελέων για την εποπτεία των βουλευτικών εκλογών οι οποίες διεξάγονται στην Αίγυπτο, καθώς και δύο αστυνομικοί υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χάλεντ Μεγκάχεντ.

Εκτός από τους δύο καμικάζι, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο κατά τη χθεσινή επίθεση, μεταξύ τους ένας δικαστής και δύο αστυνομικοί.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Swiss Inn της Αλ-Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας Βόρειο Σινά, όπου το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο πραγματοποιεί πολύ συχνά αιματηρές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση που αποκαλείται Επαρχία Σινά.

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε δηλώσει ότι είχε τοποθετήσει βόμβα στο αεροπλάνο που μετέφερε Ρώσους τουρίστες, το οποίο συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 224 επιβαίνοντες.

Διαβάστε επίσης: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Σινά
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 15:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης