Τα ελληνικά χρώματα λάμπρυναν σήμερα την κορυφαία χριστουγεννιάτικη ευρωπαϊκή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με την Ελλάδα να αποτελεί την τιμώμενη χώρα στο φετινό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ των ευρωπαϊκών πρεσβειών στο Κάιρο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης, ο Βέλγος πρόεδρος Benoit Van de Capelle, ενώ αυτήn τη χρονιά διαθέτει το μεγαλύτερο και κεντρικότερο περίπτερο όλης της έκθεσης του μπαζάρ.

Παράλληλα, μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τη συμμετοχή της Κύπρου, που πάντα είναι πιστή στο «ραντεβού» της σε αυτή την πανευρωπαϊκή χριστουγεννιάτικη γιορτή και συνάντηση στο Κάιρο, που προσελκύει χιλιάδες Ευρωπαίους – και όχι μόνο – επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δείχνοντας την ευαισθησία που επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκές πρεσβείες για τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη, ο Βέλγος πρόεδρος της οργάνωσης τόνισε ότι «όλα τα προϊόντα που θα πουληθούν από αυτό το μπαζάρ θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν και να βοηθήσουν γυναίκες και παιδιά που χρήζουν ανάγκης σε όλη την Αίγυπτο: από την Αλεξάνδρεια μέχρι το Ασσουάν, μέσω 21 προγραμμάτων. Διότι το μπαζάρ, χάρη σε αυτή τη μεγάλη συμμετοχή και κινητοποίηση, αποκομίζει αρκετά χρήματα, για αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και οι οποίοι είναι ευτυχισμένοι να τα λαμβάνουν κάθε χρόνο».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ευχαρίστησε θερμά τους υπευθύνους της πανευρωπαϊκής αυτής διοργάνωσης για την τιμητική θέση που έλαβε φέτος η Ελλάδα, «αναγνωρίζοντας όσα η Ελλάδα προσφέρει κάθε χρόνο στην εκδήλωση». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης