Έγκλημα στο Λονδίνο: Σύρος πρώην ιμάμης βρέθηκε νεκρός από σφαίρες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 07:33
Έγκλημα στο Λονδίνο: Σύρος πρώην ιμάμης βρέθηκε νεκρός από σφαίρες
Ένας Σύρος, κάτοικος Βρετανίας, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ένας από τους πιο ένθερμους ακτιβιστές κατά του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ, βρέθηκε νεκρός από σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έπειτα από τον εντοπισμό χθες το πρωί στο Γουέμπλεϊ ενός άνδρα νεκρού, περίπου 40 χρονών.

Σύμφωνα με το BBC, το θύμα είναι ο Αμπντούλ Χαντί Αρουάνι, πρώην ιμάμης στο τέμενος Αν-νουρ του Λονδίνου, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Έρευνα για ανθρωποκτονία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με την Guardian, o Aρουάνι σπούδασε στην Ιορδανία προτού εγκατασταθεί στη Βρετανία, όπου δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου.

Ήταν γνωστός για την κριτική που ασκούσε στο καθεστώς του Άσαντ. Είχε μιλήσει στο παρελθόν για την εμπειρία του από τη σφαγή της Χάμα το 1982, που σημειώθηκε όταν εκείνος ήταν 16 ετών. Ο Αρουάνι είχε δηλώσει ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Συρία όταν καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών επειδή φωτογράφιζε το αποτέλεσμα της σφαγής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 07:33