Ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, έχει εξοπλίσει εγκληματίες, σε μία προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση που έχει ξεσπάσει ενάντια στο καθεστώς του στην πόλη Ζλιτάν, μία από τις τρεις πόλεις που χωρίζουν από την Τρίπολη τη Μισράτα, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, όπως δήλωσε χθες ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Μοχάμεντ δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι στρατολογούν εγκληματίες, αποστολή των οποίων είναι να συλλαμβάνουν όποιον θεωρούν ότι είναι αντικαθεστωτικός και να τρομοκρατούν τους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γέμισαν  την πόλη με εμπόρους ναρκωτικών και εγκληματίες» δήλωσε ο Μοχάμεντ σε τηλεφωνική του επικοινωνία. «Τους έδωσαν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Ζλιτάν. Εκτός από τις συλλήψεις και τον εκφοβισμό, υπάρχουν αναφορές ακόμη και για βιασμούς» πρόσθεσε.

Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, αφορούσε σε ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο αυτή την εβδομάδα χτυπήθηκε και βιάστηκε από παραστρατιωτικούς. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν στον δρόμο. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, όμως οι κάτοικοι και σε άλλες πόλεις της Λιβύης έχουν αναφερθεί στη στρατολόγηση εγκληματιών από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Λίβυου ηγέτη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η εξέγερση να εξαπλωθεί στις πόλεις Ζλιτάν, Χομς και Γκαραμπούλι και για αυτό τον λόγο συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό γύρω από αυτές, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης