Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης βρίσκονται περίπου 90.000 άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις πόλεις Γκάο, Τιμπουκτού και Κιντάλ ύστερα από επιδρομές των μαχητών Τουαρέγκ στο βόρειο τμήμα του Μάλι, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της ανθρωπιστικής οργάνωσης, Caritas Internationalis, που εδρεύει στη Ρώμη.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κλιμακωθεί η βία στο βόρειο τμήμα της χώρας ύστερα από το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην αφρικανική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν οι Τουαρέγκ φτάσουν το Σάββατο στο Γκάο, 29.500 άνθρωποι είχαν ήδη εγκαταλείψει το βόρειο τμήμα της χώρας για να γλυτώσουν από τη βία. Οι εκτοπισμένοι έχουν φθάσει τους 90.000 στις τρεις πόλεις και βρίσκονται χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Caritas Internationalis, η οποία επιβλέπει στο Βατικανό όλες τις καθολικές οργανώσεις αρωγής στον κόσμο, απευθύνει έκκληση ώστε «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε αυτή την κρίση να διασφαλίσουν την προστασία του άμαχου πληθυσμού».

«Είναι επίσης απαραίτητο οι συνθήκες ασφάλειας να είναι εγγυημένες ώστε οι πληθυσμοί στο βόρειο Μάλι να μπορέσουν να λάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Ο πληθυσμός στην πόλη Γκάο φαίνεται παγιδευμένος χωρίς δυνατότητα διαφυγής», προστίθεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα το στρατιωτικό καθεστώς ανακοίνωσε πως η Εθνική Συνέλευση που επρόκειτο να αρχίσει, σήμερα, Πέμπτη στην πρωτεύουσα Μπαμάκο αναβάλλεται καθώς απαιτείται καλύτερη προετοιμασία.

Διαβάστε επίσης:
Μάλι: Η στρατιωτική χούντα ανέβαλε την «Εθνική Συνέλευση», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, 23:26
Χιλιάδες οι πρόσφυγες στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 02:24

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης