Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου, Francisco José Garzón Amo, μετά από τη δίωρη απολογία του ενώπιον του δικαστή το βράδυ της Κυριακής.

Ο 52χρονος μηχανοδηγός παραδέχτηκε την ευθύνη του για τη σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε τ πως ήταν δική του η ευθύνη για την σιδηροδρομική τραγωδία στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα που στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους και τον τραυματισμό άλλων 140 επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μηχανοδηγός έφτασε φρουρούμενος στο δικαστήριο, έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με δημοσιογράφους αλλά και με εκατοντάδες κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όχι με τις καλύτερες διαθέσεις…

Ο Francisco José Garzón παραδέχτηκε πως πράγματι εκείνη την ώρα πήγαινε με τουλάχιστον 190 χλμ/ω ενώ γνώριζε πως το όριο στη συγκεκριμένη στροφή ήταν τα 80, ωστόσο, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, δεν είχε αντιληφθεί πως βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο, και όταν το συνειδητοποίησε, ήταν πλέον αργά.

Μετά την κατάθεσή του ο δικαστής Antonio Roma έκρινε πως ο 52χρονος μηχανοδηγός δεν είναι επικίνδυνος φυγής ή διάπραξης ίδιου αδικήματος (!) και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, με περιοριστικούς όρους, με κύρια εκείνη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης