Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Epstein και, όπως υποστηρίζουν τα διεθνή Μέσα, τα μυστικά αρχεία του δικαστηρίου που πρόκειται να αποσφραγιστούν τις προσεχείς εβδομάδες θα μπορούσαν να εμπλέξουν «εκατοντάδες». Οι περιγραφές αναφέρονται σε δίκτυο σωματεμπόρων όπου συμμετέχουν ανήλικα κορίτσια και το οποίο διηύθυνε ο αείμνηστος Jeffrey Epstein, με φιλικές σχέσεις με πολλούς πλούσιους και ισχυρούς άνδρες.

Οι κατηγορίες εναντίον του Epstein

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Epstein κατηγορήθηκε για εμπορία σεξ και συνωμοσία τον Ιούλιο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος και του απαγορεύθηκε να καταβάλει εγγύηση για την αποφυλάκισή του μετά τη σύλληψη, αλλά τον Αύγουστο πέθανε (χαρακτηρίσθηκε αυτοκτονία) στο κελί του, αφήνοντας πίσω του ένα πλέγμα αναπάντητων ερωτημάτων και παρατεταμένων μυστηρίων.

Σε ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη την Τετάρτη για την αποσφράγιση των αρχείων ένας δικηγόρος πρώην φίλης του Epstein, της Ghislaine Maxwell, έδωσε μια «γαργαλιστική» περιγραφή των εγγράφων.
Τα αρχεία περιλαμβάνουν «εκατοντάδες σελίδες ανακριτικών αναφορών που κατονομάζουν εκατοντάδες ανθρώπους», δήλωσε ο δικηγόρος Jeffrey Pagliuca.

Αλλά υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να εμπλακούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα έγγραφα είναι μέρος μηνυτήριας αναφοράς του 2015 που κατατέθηκε από την κατήγορο του Epstein, Virginia Giuffre (ή Roberts), που κατηγόρησε και την Maxwell για δυσφήμηση, επειδή την αποκάλεσε ψεύτρα σε δημόσιο φόρουμ, γεγονός που υποστηρίζει ότι προκάλεσε «δημόσια γελοιοποίηση, περιφρόνηση και ντροπή».

Όσοι κατηγορούν τον Epstein

Οι κατήγοροι του Epstein λένε ότι πλειοψηφία πλούσιων και ισχυρών μορφών εμπλέκεται στο υποτιθέμενο σεξουαλικό του δίκτυο με ανήλικες, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα Ανδρέα του Ηνωμένου Βασιλείου, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Glenn Dubin, του πρώην κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον και του καθηγητή του δικαίου του Χάρβαρντ, Άλαν Ντοσοσοβίτ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον έχει επίσης εξεταστεί μετά την αποκάλυψή του ότι πραγματοποίησε ταξίδια στο εξωτερικό με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Epstein, που ονομάστηκε «Lolita Express».

Ολοκληρώνοντας την ακρόαση της Τετάρτης, ο Αμερικανός δικαστής της επαρχίας Loretta Preska δήλωσε ότι οι δικηγόροι είχαν τώρα δύο εβδομάδες για να καθορίσουν τον τρόπο ταξινόμησης των πολλών σελίδων εγγράφων και άλλη μία εβδομάδα για να συμφωνήσουν ποια αρχεία θα δημοσιοποιηθούν πρώτα.

Ο πρίγκιπας Άντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος έχει διαμείνει στην εμβληματική πολυτελή κατοικία του φίλου του Epstein, αναγκάζει το παλάτι να προβεί σε έλεγχο…

Ο πρίγκιπας Andrew με τον Jeffrey Epstein στο Central Park της Ν. Υόρκης το 2010

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι αναγκασμένος να μην πάει στις ΗΠΑ όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία, επειδή έχει εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση».

Σύντομο, θολό βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον Δούκα της Υόρκης να χαριεντίζεται με νεαρή γυναίκα στο σπίτι του Jeffery Epstein στη Νέα Υόρκη και έχει προκαλέσει αναστάτωση, αναγκάζοντας το παλάτι να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο.

Ο Δούκας της Υόρκης και η Ghislaine Maxwell

Rt.com –BBC

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης