Την ελπίδα ότι θα πετύχουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, εξέφρασε σήμερα πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, σημειώνοντας πως υποστηρίζει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θέλοντας να δει μια ευημερούσα, ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ.

Στις δηλώσεις αυτές ο Κινέζος πρωθυπουργός προέβη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κινέζικής κυβέρνησης, ο κ. Λι αναφέρθηκε «αναφέρθηκε στην επικείμενη σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την ΕΕ, και μακροπρόθεσμα υποστηρίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θέλοντας να δει μια ευημερούσα, ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ. Τα σημερινά προβλήματα χρέους της Ελλάδας διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο, και η Κίνα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτιμά δε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ενδιαφερομένων μερών, και ελπίζει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Η Κίνα στηρίζει την Ευρώπη και την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης