Να καθοριστεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) με την ΕΕ ζήτησε, με Ψήφισμα της, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ψηφίζοντας δι΄ ανατάσεως της χειρός, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν σήμερα σχετική έκθεση για την πρόοδο που έχει παρουσιάσει η πΓΔΜ, με την οποία ζητείται, για ένατη φορά, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει την ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια χωρίς καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ψήφισμα που υιοθετήθηκε υπογραμμίζεται ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να υπονομευθεί η αξιοπιστία της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ σε ό,τι αφορά τη διεύρυνσή της.

Με το Ψήφισμα καλείται η αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα κοινής εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του αδιεξόδου στο ζήτημα του ονόματος της χώρας και να διευκολύνει το διάλογο για τον τερματισμό του πολιτικού κλίματος πόλωσης στο εσωτερικό της χώρας.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επιτάχυνση εφαρμογής της ευρωπαϊκής ατζέντας και να εξασφαλίσουν μία εποικοδομητική πολιτική συνεργασία, καταλήγει το ψήφισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης