Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άφησε να εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων του πλήρους κειμένου του πορίσματος του Ειδικού Ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ανακοίνωσε πηγή του Κογκρέσου.

Η κλήτευση είχε εκδοθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής Τζέρολντ Νάντλερ στις 19 Απριλίου, μία ημέρα αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα επεξεργασμένη εκδοχή του πορίσματος Μιούλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση του Ουίλιαμ Μπαρ βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπό την πίεση των ερωτήσεων των Δημοκρατικών της Επιτροπής της Γερουσίας υπερασπίσθηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίσθηκε το πόρισμα του Ρόμπερτ Μιούλερ, λέγοντας ότι στον ειδικό ανακριτή δόθηκαν ευρείες εξουσίες για τη διεξαγωγή των ερευνών του.

«Οπως βλέπετε, ο Μπομπ Μιούλερ είχε την ευχέρεια να ολοκληρώσει το έργο του όπως θεωρούσε ότι έπρεπε να γίνει», είπε ο Μπαρ προσθέτοντας ότι ο Μιούλερ είχε στην διάθεσή του χρόνο, χρήματα και τους αναγκαίους πόρους για να διεξαγάγει την 22μηνη έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Μπαρ ότι προσπαθεί να προστατεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίσθηκε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημοσιοποίηση του πορίσματος, αφού το κείμενο έγινε αντικείμενο επεξεργασίας και περικοπών, λέγοντας ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία έχει κληθεί για να καταθέσει αύριο ο Ουίλιαμ Μπαρ, ψήφισε για να υιοθετήσει ένα επιθετικότερο σχήμα υποβολής ερωτήσεων στο πλαίσιο της κατάθεσής του, σχήμα που προσθέτει στην διαδικασία της κατάθεσης μία επιπλέον ώρα, αντί του συνηθισμένου σχήματος που δίνει στην διάθεση κάθε αντιπροσώπου πέντε λεπτά για ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης