Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σιέρα Λεόνε

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 17:41
Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σιέρα Λεόνε
Τουλάχιστον 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα, όπως ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σίνεχ, έναν εργαζόμενο στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Κόνοτ της Φριτάουν, έχουν μεταφερθεί εκεί "τουλάχιστον" 180 πτώματα. Μάλιστα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Σίνεχ είπε ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους τους νεκρούς.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε πτώματα να μεταφέρονται από κατοίκους και σπίτια να έχουν σκεπαστεί από τόνους λάσπης σε δύο συνοικίες της πόλης, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ένα τμήμα της πλαγιάς του λόφου που υψώνεται πάνω από τη συνοικία Ρίτζεντ αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε σπίτια.

"Είναι πιθανό να έχουμε εκατοντάδες νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια", είπε ο αντιπρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Βίκτορ Φο, που έσπευσε στο σημείο της καταστροφής. "Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που αισθάνομαι συντετριμμένος. Προσπαθούμε να αποκλείσουμε την περιοχή και να απομακρύνουμε τους ανθρώπους", συνέχισε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, στην περιοχή αυτή είχαν οικοδομηθεί πολλά αυθαίρετα κτίσματα.
Οι κατολισθήσεις λάσπης και οι πλημμύρες είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την εποχή των βροχών στη Δυτική Αφρική, γεγονός που επιτείνεται από την αποψίλωση των δασών και την ανυπαρξία χωροταξικού σχεδιασμού. Το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους δέκα άνθρωποι ενώ χιλιάδες έμειναν άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών στη Φριτάουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 17:42