Εκατόμβη νεκρών στη Συρία

Εκατόμβη νεκρών στη Συρία
Τουλάχιστον 517 άνθρωποι, μεταξύ τους 151 παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι και στην επαρχία του από τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 46 μαχητές -34 αντάρτες και 12 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε-, καθώς και 46 γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα των καθημερινών αυτών αεροπορικών επιδρομών του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας, που εκτοξεύει «βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά» εδώ και δύο εβδομάδες εναντίον αυτής της πόλης στη βόρεια Συρία και της επαρχίας της.

«Το Παρατηρητήριο θεωρεί ότι όσοι μένουν σιωπηλοί στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας είναι συνεργοί των σφαγών αυτών που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει το συριακό καθεστώς. Είναι ένα πράσινο φως για να συνεχίσει να ρίχνει τα βαρέλια του μίσους πάνω στα παιδιά, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους του Χαλεπίου και της επαρχίας του» τονίζει.

Δυτικές χώρες και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας.

Οι συριακές αρχές ισχυρίστηκαν πως στόχος των βομβαρδισμών είναι «τρομοκράτες» που βρίσκονται ανάμεσα στους πολίτες.

Το Χαλέπι, ένα από τα ισχυρά μέτωπα της σύγκρουσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και δυόμισι χρόνια, έχει χωριστεί από το καλοκαίρι του 2012 στους τομείς τους οποίους ελέγχουν οι αντάρτες και στους τομείς που ελέγχει ο τακτικός στρατός.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το καθεστώς σκοπεύει να προελάσει σε συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες, οι οποίες στην πλειονότητά τους βρίσκονται ανατολικά του Χαλεπίου, καταφεύγοντας σε τακτικές που έχει ήδη χρησιμοποιήσει για την ανάκτηση εδαφών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013, 16:36