Η οδύνη των πολιτών του Τελ Αβίβ για τους δύο νεκρούς της ένοπλης επίθεσης, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε Κέντρο νεολαίας που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, είναι μεγάλη και εκατοντάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν σήμερα στην επιμνημόσυνη τελετή, η οποία έγινε σε νεκροταφείο της πόλης.
 
Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai, είπε ότι τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ακόμα ασαφή και πως η αστυνομία απέφυγε να σχολιάσει σχετικά, παρά μόνο να διευκρινίσει ότι δεν υποπτεύεται Παλαιστινίους για την επίθεση.
 
Ωστόσο, η αγανάκτηση των φίλων (και όχι μόνο των δύο αδικοχαμένων ανθρώπων, ετών 17 και 26 αντίστοιχα), είναι πολύ μεγάλη και η κοινή γνώμη αντιμετωπίζει το περιστατικό ως την χειρότερο έγκλημα μίσους στην ιστορία του Ισραήλ.

«Φοβάμαι ότι αν ο δράστης αυτού του εγκλήματος δεν συλληφθεί, οι επιπτώσεις στην κοινωνία των ομοφυλόφιλων θα είναι μεγάλες, αφού θα ζουν συνεχώς μέσα στον φόβο», είπε χαρακτηριστικά ο 47χρονος δικηγόρος Arnon Hirsch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, Mike Hamel, καταδίκασε την επίθεση και την συνέδεσε με θρησκευτικά κίνητρα μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων:

«Πέρα από τον πόνο, την αγανάκτηση και τον εκνευρισμό, αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, στην οποία η ανοχή της θρησκείας για το μίσος δημιουργεί ένα κλίμα που επιτρέπει να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα», είπε ο Hamel.

Αυτόπτες μάρτυρες του φονικού είπαν ότι ο δράστης φορούσε μάσκα και πυροβολούσε αδιακρίτως προς τους παραβρισκόμενους, ενώ δεν σταμάτησε ακόμα και όταν όλοι έτρεχαν για να σωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης