Ο απολογισμός από την επιδημία που συνδέεται με το βακτηρίδιο E.coli έχει φτάσει πλέον τους 22 νεκρούς στην Ευρώπη, από τους οποίους οι 21 στη Γερμανία, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς που δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC) με έδρα τη Στοκχόλμη.

Συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταγραφεί 1.605 περιπτώσεις μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli 0104 (EHEC), ενώ ακόμη 658 άνθρωποι παρουσιάζουν το Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ), διευκρινίζει το ECDC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων παρατηρείται στη Γερμανία, εστία της μόλυνσης, με 1.536 κρούσματα E.coli και 627 ΟΑΣ.

Σε σχέση με τον χθεσινό απολογισμό του, το ECDC μετρά σήμερα 328 νέα κρούσματα E.coli και 107 Ουραιμικού Αιμολυτικού Συνδρόμου.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», σχετικά με το βακτήριο E.coli που έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Ντάνιελ Μπαρ, στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», ζητώντας παράλληλα την υπερπροσπάθεια των ιατρών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Αμβούργο είναι το επίκεντρο της κρίσης με το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις 2 Μαΐου και πάνω από 1.700 ασθένησαν στη Γερμανία. Η κατάσταση 520 από αυτούς είναι σοβαρή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης