Συντηρητικές ιρανικές εφημερίδες ζητούν σήμερα με δημοσιεύματά τους «πράξεις αντιποίνων» κατά του Ισραήλ, το οποίο κατηγορείται για τη χθεσινή δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν. «Η μόνη λύση, για να σταματήσουν οι μάταιες πράξεις του εχθρού, είναι τα αντίποινα στο σχέδιο δολοφονίας επιφανών Ιρανών» τονίζει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα «Ressalat».

Αλλά και η υπερσυντηρητική «Kayhan» συντάσσεται στο μέτωπο όσων ζητούν η χώρα να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που διεξάγουν εδώ και 32 χρόνια έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις υπηρεσίες πληροφοριών του εχθρού, η δολοφονία Ισραηλινών αξιωματούχων και στρατιωτικών είναι πολύ εύκολη υπόθεση» υποστηρίζει η «Kayhan». Για να δικαιολογήσει μάλιστα τη θέση της αυτή η εφημερίδα, επικαλείται την προχθεσινή δήλωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγου Μπένι Γκαντζ ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού Κοινοβουλίου ότι «το έτος 2012 θα είναι κρίσιμο για το Ιράν, με πράγματα μη φυσιολογικά που θα συμβούν».

Από την πλευρά της, η συντηρητική εφημερίδα «Qods» κατηγορεί τις δυτικές χώρες, γράφοντας στην πρώτη της σελίδα: «Η Δύση εκδικήθηκε για την ανακοίνωση του εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20% με τη δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα της χώρας».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης