Πρώην στέλεχος της θεωρούμενης από τις τουρκικές αρχές «τρομοκρατικής οργάνωσης Fetullah (FETÖ) στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφτασε στην Τουρκία στις 16 Νοεμβρίου μετά την έκδοσή του από τις αμερικανικές αρχές.
Σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ο Mehmet Salih Gözegir απελάθηκε από τις ΗΠΑ στις 15 Νοεμβρίου αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, επειδή στους υπηρετούντες στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις στα Μέσα.
Ο Gözegir έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από το Χιούστον με αστυνομική συνοδεία και οδηγήθηκε αμέσως στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης.
Ο Gözegir ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Raindrop που θεωρείται από τους οργανισμούς – ομπρέλα του FETÖ στις ΗΠΑ, το 2014. Είχε συλληφθεί μετά από επιδρομή από την αμερικανική αστυνομία το 2015.
Στις ΗΠΑ βρισκόταν για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ιατρική. Μετά την σύλληψή του είχε αφεθεί ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 50.000 δολάριο ως την δίκη του.

Τότε είχε αποβληθεί και από την οργάνωση των Γκιουκλενιστών ενώ η απέλασή του στην Τουρκία είχε αποφασισθεί τον Ιούνιο του 2018.

Πληροφορίες από Anadolu Agency – hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης