Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ηγετικό στέλεχος του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 05:23
Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ηγετικό στέλεχος του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών

Στις ΗΠΑ εκδόθηκε ανώτερο στέλεχος του καρτέλ των ναρκωτικών Σιναλόα, το οποίο θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Τέξας για να του απαγγελθούν κατηγορίες για σύσταση και συμμορία και άλλα κακουργήματα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Χοσέ Αντόνιο Τόρες Μαρούφο, γνωστός και ως «Ιαγουάρος», είναι ένα από τα 24 στελέχη του καρτέλ Σιναλόα σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις από σώμα ενόρκων το 2012. Ανάμεσα στους 24 ήταν και ο πρώην ηγέτης του καρτέλ Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που καταδικάστηκε για τη λαθραία εισαγωγή τόνων ναρκωτικών στις ΗΠΑ μετά την πολύκροτη δίκη του, η οποία διήρκεσε 11 εβδομάδες, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι ο Τόρες Μαρούφο προσάγεται ενώπιον της Δικαιοσύνης χάρη στη συνεργασία των αμερικανικών και των μεξικανικών Αρχών. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους του καρτέλ.

Μεταξύ άλλων, ο Τόρες Μαρούφο κατηγορείται ότι διέταξε την απαγωγή ενός Αμερικανού, του αδελφού του και του θείου τους κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στη Σιουδάδ Χουάρες. Τα θύματα βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Τόρες Μαρούφο θα οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 05:33