Η μεξικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι προχώρησε στην έκδοση στις ΗΠΑ του Χοσέ Σ., γνωστού επίσης με το προσωνύμιο «ο κύριος Τούνελ» του μεξικανικού καρτέλ των ναρκωτικών Σιναλόα, το οποίο διοικούσε άλλοτε ο πλέον φυλακισμένος βαρόνος της κοκαΐνης Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Η μεξικανική δικαιοσύνη δεν αποκάλυψε το όνομα του άνδρα, πάντως, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή και μεξικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Χοσέ Σάντσες Βιγιαλόμπος, χρηματοοικονομικό μεσολαβητή και βασικό συνεργάτη του «Ελ Τσάπο», που καταζητείται δυνάμει δικαστικής διαταγής στην Καλιφόρνια για σύσταση και συμμορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη το 2012 και ήταν κυρίως γνωστός διότι σχεδίασε πολλές από τις υπόγειες στοές σε παραμεθόριες πόλεις του Μεξικού μέσω των οποίων μεταφέρονταν παράνομα ναρκωτικά στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο άνδρας παραδόθηκε σε Αμερικανούς αστυνομικούς στο διεθνές αεροδρόμιο στην Τολούκα, στο νοτιοδυτικό Μεξικό.

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο εμβληματικός βαρόνος των ναρκωτικών που διηύθυνε το καρτέλ Σιναλόα, εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στις ΗΠΑ, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης