Άμστερνταμ: Εκκένωση νοσοκομείου λόγω πλημμύρας από σπασμένο αγωγό ύδρευσης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 18:47
Άμστερνταμ: Εκκένωση νοσοκομείου λόγω πλημμύρας από σπασμένο αγωγό ύδρευσης
Oι ασθενείς, πολλές εκατοντάδες στο σύνολό τους, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άμστερνταμ (VUmc), αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν, καθώς κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κτήριο, γνωστοποίησε η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Το πρωί, ένας κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε» ανέφερε το VUmc στον ιστότοπό του. «Λόγω της πλημμύρας, κρίσιμης σημασίας στοιχεία του νοσοκομείου μας δεν είναι πλέον λειτουργικά». Για παράδειγμα, η ηλεκτροδότηση έχει μερικώς διακοπεί.

Ο αγωγός έσπασε σε παρακείμενο δρόμο. Εντυπωσιακές εικόνες μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS, στις οποίες διακρίνεται κυρίως ένα όχημα να επιπλέει στη μέση του δρόμου που έχει καλυφθεί από τα νερά.

«Δεδομένου του ό,τι δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία», διευκρίνισε το νοσοκομείο και υπογράμμισε ότι οι βασικές υπηρεσίες του πολυώροφου κτιρίου «λειτουργούν ακόμη» και ότι «οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν».

Η απομάκρυνση των ασθενών ξεκίνησε γύρω στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας), με τη μεταφορά 12 νεογέννητων και πέντε ασθενών με καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το NOS. Ο αξιωματούχος του νοσοκομείου Βούτερ Μπος είπε ότι στην παρούσα φάση εξακολουθούν και βρίσκονται εντός του κτηρίου 500 ασθενείς, ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι η εκκένωση θα ολοκληρωθεί πριν από τα μεσάνυχτα.Το υπόγειο, όπου βρίσκεται το νεκροτομείο, πλημμύρισε, χωρίς ωστόσο οι σοροί να παρασυρθούν, σύμφωνα με έναν από τους διοικητές του νοσοκομείου, τον οποίο επικαλέστηκε το NOS.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 18:57