«Φτερά» έκαναν τρία μωρά πιγκουίνου από ενυδρείο στη Νορβηγία. Όπως μετέδωσε το Skynews, οι διοικούντες το θαλάσσιο πάρκο στην πόλη Ααλεσούντ απηύθυναν έκκληση για τον άμεσο εντοπισμό των νεογέννητων.

Οι μικροί πιγκουίνοι ανήκουν στο γένος Χάμπολντ και δεν μπορούν να επιβιώσουν μακριά από τη φωλιά τους. Γεννημένοι πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ζυγίζουν μόλις 300 γραμμάρια. Η κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και οι δράστες αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις «Atlantic Sea-Park» και ένα αυγό πιγκουίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Πρόκειται για τραγωδία. Δεν θα επιβιώσουν. Πρέπει να βρίσκονται στη φωλιά τους για δύο-τρεις εβδομάδες πριν αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον» τόνισε ο Tor Erik Standal, πρόεδρος του θαλάσσιου πάρκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε έξι νεαρούς οι οποίοι διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και εισήλθαν στο εσωτερικό του ενυδρείου. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την παράνομη δραστηριότητά τους. Ωστόσο, κανένας εξ αυτών δεν παραδέχεται πως έκλεψε τους πιγκουίνους.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές βοηθούν στις έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των θαλάσσιων πτηνών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης