Έκλεισε ο γυάλινος θόλος του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο εξαιτίας του καύσωνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 08:50
Έκλεισε ο γυάλινος θόλος του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο εξαιτίας του καύσωνα
Το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γερμανία ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν για τους επισκέπτες, λόγω ανησυχιών για την υγεία τους, τον γυάλινο, διαφανή θόλο του κτηρίου του κοινοβουλίου στο Βερολίνο.

«Λίγο μετά τις 2 μ.μ. καταγράψαμε θερμοκρασία σχεδόν 50 βαθμών Κελσίου και αποφασίσαμε να κλείσουμε τον θόλο» δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Ράιχσταγκ Εβα Χάακε.

Όπως εξήγησε η ίδια, η κατάσταση «μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ανθρώπους που δεν αντέχουν τόση ζέστη».

Ο διαφανής θόλος του Ράιχσταγκ, που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Το πολυβραβευμένο σχέδιο του θόλου, που συμβολίζει την αναγέννηση και τη διαφάνεια στη νέα Γερμανία, επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν από ψηλά τους πολιτικούς να συζητούν όταν συνεδριάζει η Βουλή.

Η Χάακε είπε ότι αν και όσοι επισκέπτες το επιθυμούν μπορούν να πηγαίνουν στον ανοικτό χώρο και στον κήπο της οροφής του Ράιχσταγκ, ο ελικοειδής διάδρομος στον ίδιο τον θόλο δεν αναμένεται να ανοίξει σύντομα, καθώς οι θερμοκρασίες στο Βερολίνο μπορεί να φθάσουν τους 37 βαθμούς αυτήν την εβδομάδα.

Η Χάακε εξήγησε ότι ο θόλος μπορεί να κλείνει και όταν υπάρχει πρόβλημα πάγου τον χειμώνα.

Το Ράιχσταγκ είναι ένα κτήριο που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες αλλά και πολλούς Βερολινέζους, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι κάθε χρόνο καταγράφονται 2,5 εκατ. επισκέψεις σε αυτό. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγράφονται εκ των προτέρων για να περιηγηθούν στο κτήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 08:57