Γενέθλια έχει σήμερα ο πιο αγαπημένος «γκαντέμης» σε όλο τον κόσμο.

Ο Donald Duck «γεννήθηκε» σαν σήμερα πριν από 75χρόνια, από την πένα του καρτουνίστα Dick Lundy. Από τότε είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ιδέα για την δημιουργία του Donald είχε ο Walt  Disney, όταν θέλησε να δημιουργήσει έναν ήρωα «αντίβαρο» στον Mickey Mouse. Ο Mickey δημιουργήθηκε για τα παιδιά. Αντίθετα όμως ο Donald είναι ένας χαρακτήρας που απευθύνεται κυρίως στους μεγάλους, αφού όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στον πάντα άτυχο και αφελή ήρωα.

Ο ίδιος ο Disney είχε δηλώσει για τον Donald ότι «δεν είναι ούτε αποτυχημένος, ούτε τα παρατά, και ακόμα και αν χάνει, το κάνει πολεμώντας».

Ωστόσο ο άνθρωπος που φέρει τον τίτλο του «πνευματικού πατέρα» του Donald είναι ο Carl Barks. Η πένα του Barks έδωσε νέα πνοή στον ήρωα. Ο ταλαντούχος δημιουργός εμπνεύστηκε από τον Donald και δημιούργησε έναν ολόκληρο «κόσμο» γύρω του, που περιελάμβανε και πολλούς ακόμη χαρακτήρες, ανάμεσά τους τον θείο Scrooge, την Daisy και τα ανίψια του Huey, Louie και Dewey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγαπημένη πάπια όλου του κόσμου συνεχίζει μέχρι και σήμερα, μετά από 75 χρόνια, να ενθουσιάζει το κοινό, καθώς είναι από τις πιο πετυχημένες φιγούρες κινουμένων σχεδίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης