Έκκληση με στόχο να μειωθούν τα θύματα της σεξουαλικής βίας στις εμπόλεμες ζώνες απευθύνει η Αντζελίνα Τζολί.

Θυμίζουμε πως η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πριν από πέντε χρόνια είχε συνεργαστεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, με στόχο να ξεκινήσει μια παγκόσμια πρωτοβουλία για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των πολέμων, τον τερματισμό της ατιμωρησίας και τη βελτίωση της υποστήριξης που παρέχεται στα θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σημείωσε, πως είναι υπερήφανη για όσα έχουν επιτευχθεί, όμως δήλωσε ότι ακόμη απομένουν να γίνουν πολλά.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε μεταξύ των υπολοίπων εξηγεί:

«Είμαστε επικεντρωμένοι στα επόμενα βήματα: να μεταφέρουμε τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί επί τόπου για να μας βοηθήσουν να καταγράφουμε τα εγκλήματα και να διώκουμε τους δράστες, να εργαστούμε με τους στρατούς για να αλλάξουν τα δόγματα και η εκπαίδευση και να προωθήσουμε την εφαρμογή νόμων για να προστατευθούν τα πολύ ευάλωτα θύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηθοποιός έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση της μετά από μια εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων (PSVI) στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Τονίζουμε πως η σεξουαλική βία είναι εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική σε εμπόλεμες περιοχές. Συγκεκριμένα, στο Ιράκ και τη Συρία το Ισλαμικό Χαλιφάτο κατηγορείται πως μετέτρεψε σε «σκλάβες του σεξ» εκατοντάδες γυναίκες και έφηβες, ενώ την ίδια στιγμή στη Νιγηρία η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ κρατά ομήρους δεκάδες μαθήτριες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης