Έκκληση για ειρήνη από τον Οτσαλάν την ημέρα των γενεθλίων του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 12:23
Έκκληση για ειρήνη από τον Οτσαλάν την ημέρα των γενεθλίων του
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι γιόρτασαν σήμερα στην Τουρκία τα 64α γενέθλια του φυλακισμένου κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος, δύο εβδομάδες μετά την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός, επανέλαβε τη βούλησή του να δοθεί ένα τέλος στην κουρδική σύγκρουση, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πολλοί συγκεντρωμένοι από χθες το βράδυ στο χωριό Ομερλί όπου γεννήθηκε ο Οτσαλάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, οπαδοί του ιδρυτή του PKK τραγούδησαν και χόρεψαν ως αργά τη νύχτα και ζήτησαν την απελευθέρωσή του φωνάζοντας «Λευτεριά στον Οτσαλάν».

Σε μήνυμα που έστειλε από τη φυλακή του και το οποίο αναγνώστηκε στο πλήθος, ο Οτσαλάν υπογραμμίζει πως «η ευκαιρία για μια έντιμη ειρήνη είναι περισσότερο παρά ποτέ πραγματική» και κάνει λόγο για μια «αναγέννηση» της κουρδικής κοινότητας της Τουρκίας, η οποία υπολογίζεται σε 12 ως 15 εκατομμύρια κατοίκους, από τα 75 εκατομμύρια που αριθμεί η Τουρκία.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι μας προσφέρεται πλέον μια νέα ζωή. Ελπίζω πως ούτε μια σταγόνα αίμα δεν θα χυθεί στη διάρκεια αυτής της (ειρηνευτικής) διαδικασίας», τόνισε. Αντίθετα απ' ό,τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επενέβησαν για να διαλύσουν τις χιλιάδες των Κούρδων που πήγαν στο Ομερλί για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον αρχηγό τους.


Διαβάστε επίσης: Οτσαλάν: Κάλεσε τους μαχητές να αποχωρήσουν από την Τουρκία χωρίς τα όπλα τους


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 12:36