Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη από την κυβέρνηση της Βραζιλίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011, 09:10
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη από την κυβέρνηση της Βραζιλίας
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έκανε αργά χθες το βράδυ έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Ο στόχος της κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στη λιβυκή κυβέρνηση και τους αντικαθεστωτικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του προέδρου των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, στη Βραζιλία.

«Λυπούμενη για την απώλεια ζωών, εξαιτίας των συγκρούσεων στη χώρα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί μία αποτελεσματική κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, για να επιτραπεί η προστασία των πολιτών και η έναρξη του διαλόγου» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, την περασμένη εβδομάδα, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Γερμανία και η Ρωσία απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατά την οποία αποφασίστηκε η χρήση βίας για την επιβολή της ζώνης αποκλεισμού των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων κατά της Λιβύης υπό τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και τη Βρετανία ξεκίνησαν το Σάββατο, στη διάρκεια επίσκεψης του Ομπάμα στη Βραζιλία - που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Ο Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στο Ελ Σαλβαδόρ από τη Χιλή αργότερα εντός της ημέρας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011, 09:10