Στην κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι αναφέρθηκε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάνοντας λόγο για θανάτους αμάχων και καλώντας όλους τους εμπλεκομένους να τηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας, προκειμένου να εκκενωθεί η πόλη από τους αμάχους και τους αντάρτες.

Στο θέμα αυτό εστιάζει το ενδιαφέρον του και ο σημερινός βελγικός γαλλόφωνος Τύπος. Η εφημερίδα «Le Soir» στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο μιλάει για τραγωδία, ενώ στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα δεν έκανε απολύτως τίποτα για το Χαλέπι και εκφράζει απαισιοδοξία για το μέλλον, θεωρώντας ότι τα δεινά των Σύρων δεν πρόκειται να τελειώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «La Libre Belgique» με τη σειρά της κάνει λόγο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο για το τέλος της πολιορκίας, αφού έπεσε στα χέρια του συριακού στρατού το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, ενώ στο κύριο άρθρο της αναρωτιέται ποια θα είναι η τύχη των αμάχων, υπογραμμίζοντας ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι η προστασία της ζωής των αθώων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης