Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε τις χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε μέσα σε χίλιες ημέρες να πετύχουν τους «στόχους της Χιλιετίας» και να «εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους» προς τις «οικογένειες του κόσμου» για την εξάλειψη της φτώχειας.

«Αύριο θα μετράμε μία ημέρα λιγότερη από τις χίλιες και θέλω να απευθύνω έκκληση για την επιτάχυνση των ενεργειών που πρέπει να κάνουμε» επεσήμανε ο γ.γ. του ΟΗΕ στη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού στη Μαδρίτη που είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά της πείνας, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΗΕ μετά το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στις οικογένειες του κόσμου» πρόσθεσε.

Οι «στόχοι της Χιλιετίας», τους οποίους καθόρισε το 2000 ο ΟΗΕ, αναφέρονται ειδικά στη μείωση κατά το ήμισυ της ακραίας φτώχειας, μέχρι το 2015, σε σύγκριση με τα επίπεδα των αρχών του αιώνα.

«Μέχρι να φτάσουμε στον στόχο του 2015, πρέπει να επικεντρωθούμε στη βελτίωση του επισιτισμού των γυναικών και των παιδιών» υπογράμμισε ο Μπαν Κι-μουν και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να σπαταλήσουμε αυτό που έχουμε στα χέρια μας και να επιβαρύνουμε τα οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτιόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης