Έκκληση για «άμεσο τερματισμό» των βιαιοτήτων στην Ουκρανία απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, οι δύο από σφαίρες.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, με ανακοίνωσή της στις Βρυξέλλες, «καταδίκασε έντονα την κλιμάκωση των βιαιοτήτων» στο Κίεβο και ζήτησε «να σταματήσουν αμέσως οι πράξεις βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άστον απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση.«Ο αναφερθείς θάνατος διαδηλωτών αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας» υπογράμμισε.

«Το δικαίωμα συνάθροισης των Ουκρανών, η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία των ΜΜΕ πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και να προστατεύονται. Ανησυχώ βαθιά για τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και για τις πληροφορίες περί αγνοουμένων» πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε θα επισκεφθεί την Ουκρανία την Παρασκευή και το Σάββατο για συνομιλίες με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης