Το ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συνεργαστούν με την αστυνομία για να διασφαλιστεί η τάξη, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της «ταχείας αλλαγής», όπως και οι πολίτες. Και η αστυνομία δήλωσε ότι είναι «στο πλευρό του λαού» και ότι επιθυμεί «ταχείες αλλαγές» στη χώρα.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο καλεί τους πολίτες να «ενωθούν για την εγγύηση της ασφάλειας» και τη δημιουργία μιας «ανεξάρτητης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας». Τονίζει ότι υπηρετεί «αποκλειστικά τον ουκρανικό λαό» και «συμμερίζεται πλήρως την ισχυρή του επιθυμία για ταχεία αλλαγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο Κίεβο ζητώντας την παραίτηση Γιανουκόβιτς. Οι διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας ενίσχυσαν τη νύχτα τα οδοφράγματα και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά την υπογραφή της συμφωνίας που επετεύχθη με την ευρωπαϊκή μεσολάβηση και που ορίζει σαφώς την πλήρη απομάκρυνση των διαδηλωτών από κυβερνητικά κτίρια.

Παράλληλα, πυκνώνουν τα σημάδια του τέλους της προεδρίας Γιανουκόβιτς, την ώρα που η αντιπολίτευση καλεί το κοινοβούλιο να κινήσει τη διαδικασία αποπομπής του.

Οι αποστασίες δεν σταματούν σήμερα από το στρατόπεδο του προέδρου, την επομένη της υπογραφής μιας συμφωνίας μεταξύ της αντιπολίτευσης και του προέδρου, η οποία προβλέπει πολλές παραχωρήσεις εκ μέρους του τελευταίου, μετά το λουτρό αίματος στο κέντρο του Κιέβου με 77 νεκρούς, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ουκρανικού Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το πρωί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και συνεργάτης του Γιακουκόβιτς, ο Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλε το πρωί την παραίτησή του. «Παραιτήθηκε για λόγους υγείας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Ρουσλάν Κοσουλίνσκι. Την ίδια ώρα εγκατέλειπαν το Κόμμα των Περιφερειών, του Γιανουκόβιτς, περί τους 40 βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης