Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα έκλεισαν και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Ουγγαρία σήμερα, όπου καταγράφηκε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να απειλήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Γραφείου Ιλόνα Πάλφι, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα γύρω στις 22.30 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, στις 19.30 ώρα Ελλάδας, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 68,13%, ένα ποσοστό που υπερβαίνει τα ποσοστά συμμετοχής που είχαν καταγραφεί στις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι αντίπαλοι του Όρμπαν δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το υψηλό ποσοστό συμμετοχής θα αντικατοπτρίσει… ότι οι πολίτες θέλουν μια αλλαγή στην κυβέρνηση» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των Σοσιαλιστών Μπερναντέτ Μπουντάι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος του Όρμπαν Fidesz, ο Γέργελι Γκούλιας επισήμανε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ATV ότι είναι απίθανο το κόμμα του να διατηρήσει την πλειοψηφία των 2/3 στο κοινοβούλιο.

Οι ψηφοφόροι δεν μπορούν πλέον να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα από τις 20.00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο σε όσους περίμεναν ήδη, επετράπη να ψηφίσουν, γεγονός που σημαίνει ότι η διαδικασία χρειάστηκε να παραταθεί στα πολυπληθέστερα τμήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης