Συνολικά 657 άτομα διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό σε ένα σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία, ανακοίνωσαν οι Αρχές την Τετάρτη. Ο τοπικός πολιτικός Sven-Georg Adenauer παρέδωσε τα ενημερωμένα στοιχεία την Τετάρτη το απόγευμα, προειδοποιώντας ότι εκκρεμούν περισσότερα τεστ και πιθανώς περαιτέρω περιπτώσεις του ιού.

Το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στη Ρέντα-Βίντενμπρουκ, στην περιοχή Γκέτερσλοχ, κοντά στο Μπίλεφελντ, διευθύνεται από την Tönnies, την κορυφαία εταιρεία μεταποίησης κρέατος στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι ελέγχθηκαν και τα περισσότερα από τα αποτελέσματα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα.

Περίπου 7.000 άτομα στην περιοχή έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω πιθανής έκθεσης στον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα ώθησαν τις τοπικές Αρχές να κλείσουν το εργοστάσιο και να αναστείλουν τη λειτουργία όλων των σχολείων και προσχολικών κέντρων στην περιοχή μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές στις 29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Γκέρεον Σουλτς Άλτχοφ, διευθυντής quality management και κτηνιατρικών υπηρεσιών στην εταιρεία είπε ότι στο σφαγείο εργάζονταν κάποιοι ξένοι εργάτες που είχαν ταξιδέψει τις τελευταίες εβδομάδες και ενδεχομένως να έφεραν μαζί τους τον ιό. Επίσης, δήλωσε πως η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης δεν ήταν εύκολη στις εγκαταστάσεις του σφαγείου. «Τα εργοστάσιά μας δεν έχουν φτιαχτεί για πανδημία» είπε ο Σουλτς Άλτχοφ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η τοπική κυβέρνηση στο Γκέτερσλοχ πάντως, παρά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε, δεν επέβαλε γενικό lockdown. «Η περιοχή του Γκέτερσλοχ ξεπέρασε ξεκάθαρα το κρίσιμο σημείο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες» ανέφερε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της πόλης σε ανακοίνωσή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η απαγόρευση μεγάλων εκδηλώσεων στη χώρα θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου. 

Πηγές: CNN, Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης