Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στις γαλλικές Αρχές έπειτα από έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού, κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας»Σύμφωνα με πληροφορίες, μια διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο, όταν άνοιξε «παγιδευμένη» επιστολή που έφθασε μέσω αλληλογραφίας στο κτήριο. Ανεπιβεβαίωτες, πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το κτήριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που απέκλεισαν την περιοχή. Η έκρηξη είναι πιθανό να προκλήθηκε από βαρελότο. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Η αστυνομία ερευνά την προέλευση του φακέλου, που έφτασε ταχυδρομικώς στα γραφεία του ΔΝΤ και φέρεται να είχε παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν.

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν φωτογραφίες από το σημείο στις ελληνικές. Μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ο αποστολέας και ελέγχονται τα μηχανήματα ελέγχου ακτίνων Χ στα γραφεία του ΔΝΤ, για την πιθανότητα να έχουν καταγραφεί τα στοιχεία στον φάκελο, πριν αυτός εκραγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταδικάζει η Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού, κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτήν την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει το έργο του. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές για να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας» ανέφερε σε γραπτή της δήλωση.


Το εκρηκτικό πακέτο που απεστάλη στον Σόιμπλε περιείχε 30 γραμμάρια πυρίτιδας και έναν πυροδοτικό μηχανισμό και σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, παρόμοια ήταν και η ποσότητα στον φάκελο που απεστάλη στο ΔΝΤ

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγες ώρες μετά την αποστολή ενός πακέτου-βόμβα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με κείμενο της στο διαδίκτυο η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια.

Το εκρηκτικό πακέτο που απεστάλη στον Σόιμπλε περιείχε 30 γραμμάρια πυρίτιδας και έναν πυροδοτικό μηχανισμό και σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, παρόμοια ήταν και η ποσότητα στον φάκελο που απεστάλη στο ΔΝΤ. 

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σήμερα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στα μηχανήματα ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν σταλθεί κι άλλα αντίστοιχα εκρηκτικά πακέτα.

Διαβάστε επίσης:
Οι “Πυρήνες” έστειλαν το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης