Έκρηξη σε πορεία διαδηλωτών στην Μπανγκόκ - 22 τραυματίες

Έκρηξη σε πορεία διαδηλωτών στην Μπανγκόκ - 22 τραυματίες
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Μπανγκόκ, κατά την διάρκεια πορείας διαδηλωτών που επιδιώκουν εδώ και εβδομάδες να πέσει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "BlueSky", που είναι φίλα προσκείμενο προς την πλευρά των διαδηλωτών, ένας εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη εναντίον της πορείας και 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Κι όλα αυτά ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ, δήλωσε σήμερα πως «είναι καιρός» για τις Αρχές να ανακτήσουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση πιθανόν να χάνει την υπομονή της με τους διαδηλωτές.Από τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών έγινε γνωστό πως 22 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, όμως δεν δόθηκαν πληροφορίες για την σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Το τηλεοπτικό κανάλι Bluesky, που υποστηρίζει τους διαδηλωτές και το οποίο μετέδωσε απ' ευθείας εικόνες που έδειχναν αίμα στο δρόμο και ανθρώπους να κείτονται καταγής, είχε μεταδώσει νωρίτερα πως εναντίον της πορείας ερίφθη ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

«Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο συνταγματάρχης Ανούσα Ρομιάναν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ, ο οποίος έκανε δηλώσεις ενώ μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων, συνοδευόμενη από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ξεκινούσε για να μεταβεί σ' ένα κυβερνητικό γραφείο που εκδίδει διαβατήρια και να πείσει τους διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί να αποχωρήσουν και να επιτρέψουν τη λειτουργία του, τόνισε πως, «αν (οι εν λόγω αξιωματούχοι) τα καταφέρουν, αυτό μπορεί να γίνει παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλα υπουργεία».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση κινείται τώρα για να τερματίσει τον αποκλεισμό υπουργείων και αρκετών σημαντικών διασταυρώσεων στην πόλη, δήλωσε: «Σύντομα. Είναι καιρός. Πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι».


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 11:20