Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Αφγανού προέδρου Ασράφ Γάνι, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, και να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άλλοι άνθρωποι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 25 πολίτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα δρόμο κοντά στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Γκαλίμπ και στην Πλατεία Σαχίντ, μια διασταύρωση τεσσάρων δρόμων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραχίμι είπε πως αμέσως μετά την έκρηξη, ένοπλοι εισήλθαν στο κτίριο του πανεπιστημίου και έθεσαν στο στόχαστρο το κύριο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου αντιπροέδρου, Αμρουλάχ Σάλεχ. Ο Σάλεχ τραυματίστηκε από θραύσματα προτού απομακρυνθεί με ασφάλεια από τα γραφεία του κόμματός του Afghanistan Green Trend (AGT).

Τα γραφεία του κόμματος βρίσκονται δίπλα στο πανεπιστήμιο.

Φωτογραφίες που τράβηξε κυβερνητικός αξιωματούχος δείχνουν τον Σάλεχ να κάθεται σε έναν κήπο με κηλίδες αίματος στο δεξί του χέρι. Περιβάλλεται από φρουρούς ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάλεχ είναι ένας ασυμβίβαστος αντίπαλος των ταλιμπάν και άλλων σκληροπυρηνικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο Γάνι, ο Σάλεχ και πάνω από δώδεκα άλλοι Αφγανοί πολιτικοί ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική εκστρατεία τους.

Ο Γάνι έγραψε σε ένα τουίτ: «Ο αδελφός μου, ένας αληθινός γιος της αφγανικής γης και ο πρώτος υποψήφιος αντιπρόεδρος της εκλογικής μου ομάδας, ο Αμρουλάχ Σάλεχ, επιβίωσε μιας περίπλοκης επίθεσης από εχθρούς του κράτους. Αισθανόμαστε ανακούφιση και ευχαριστούμε τον Παντοδύναμο που απέτυχε η επίθεση».

Ο Σάλεχ που αντλεί μεγάλη υποστήριξη από τη μειονότητα της τατζικικής εθνότητας του Αφγανιστάν, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πολυσύχναστο τμήμα της πόλης. Οι ομάδες διάσωσης έχουν σπεύσει στο σημείο», είπε ο Ραχίμι.

Καμία οργάνωση μαχητών δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Την περασμένη εβδομάδα, η Καμπούλ επλήγη από τρεις διαδοχικές εκρήξεις βομβών, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν το Ισλαμικό Κράτος και οι ταλιμπάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 40.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης