Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη.

Το τμήμα βρίσκεται στη συνοικία Σουλτανγκαζί της Κωνσταντινούπολης. Συμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό κανάλι NTV μεταδίδει ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε και επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καμικάζι ανατινάχθηκε ενώ βρισκόταν στη μπροστινή αυλή του αστυνομικού τμήματος, ανάμεσα στην κύρια είσοδο και στην εξωτερική πύλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aνάληψη ευθύνης

Μια τουρκική αριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα προσκείμενη στην οργάνωση αυτή.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), που στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλη μία επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει στην ανακοίνωση αυτή ότι ένα από τα μέλη του έκανε την σημερινή επίθεση στο προάστιο Σουλτανγκαζί.

Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης. Ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι για την επίθεση ευθύνεται πράγματι η οργάνωση αυτή.

Πηγή:www.capital.gr
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης