Επίθεση με όπλα και βόμβες πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης ένοπλοι στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές της ασιατικής χώρας.

Η επίθεση στην Τζακάρτα σημειώθηκε έπειτα από απειλή του Ισλαμικού Χαλιφάτου κατά της Ινδονησίας. Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντότο​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επτά άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και οι πέντε δράστες) έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι οδηγήθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν για τον ΟΗΕ. Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από απειλή του Ισλαμικού Χαλιφάτου κατά της Ινδονησίας. Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντότο.

«Η χώρα μας και ο λαός μας δεν πρέπει να φοβούνται, δεν θα ηττηθούμε από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες» δήλωσε ο Ουιντόντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV, προσθέτοντας ότι οι αρχές «καταδικάζουν την ενέργεια αυτή η οποία διατάραξε την ασφάλεια και σκόρπισε τον τρόμο στους πολίτες».

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε τρεις νεκρούς να κείτονται στο έδαφος και μια συμπλοκή να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων. Η μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε καφετέρια της γνωστής αλυσίδας «Starbucks».

Η στιγμή της έκρηξης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντότο:


ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθούν σκληρές εικόνες:





Τρομοκρατική ενέργεια

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ινδονησίας δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο βρίσκονται πίσω από την επίθεση με όπλα και βόμβες που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα.

«Αυτή είναι σίγουρα τρομοκρατία, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει σχέση με την επίθεση» δήλωσε ο διοικητής Σουτιγιόσο.

Κλειστά μέχρι νεωτέρας όλα τα «Starbucks» στην Τζακάρτα

Η αλυσίδα« Starbucks» ανακοίνωσε ότι όλες οι καφετέριες της στην Τζακάρτα θα παραμείνουν κλειστές «μέχρι νεωτέρας».

«Το συγκεκριμένο (κατάστημα) και όλα τα υπόλοιπα στην πρωτεύουσα θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ.



Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης