Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, το οποίο κατέπεσε στις Γαλλικές Άλπεις, Αντρέας Λούμπιτς, έκρυβε την κατάσταση της υγείας του από την εταιρεία ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν οι Γερμανοί εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Ο Λούμπιτς φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, αποκλείοντας τον κυβερνήτη από το χώρο του πιλοτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έγγραφα ιατρικού περιεχομένου τα οποία έχουν κατασχεθεί έως τώρα δείχνουν ύπαρξη ασθένειας και ανάλογη θεραπεία από ιατρούς», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ο πιλότος ζούσε και όπου ήταν ο προορισμός της πτήσης 4U 9525, η οποία είχε ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη.
«Το γεγονός είναι ότι έγγραφα ασθενείας τα οποία υποδεικνύουν ότι δεν ήταν ικανός προς εργασία βρέθηκαν σκισμένα, ανάμεσα σε άλλα ευρήματα και τα οποία ήταν πρόσφατα, ακόμη και με ημερομηνία της ημέρας του δυστυχήματος, υποστηρίζουν την εκτίμηση της πρώιμης φάσης της έρευνας ότι ο Λούμπιτς έκρυβε την ασθένειά του από τον εργοδότη του, αλλά και από τους συναδέλφους του», αναφέρουν Γερμανοί αξιωματούχοι.

Τα εν λόγω στοιχεία βρέθηκαν στις οικίες του Λούμπιτς στον Ντίσελντορφ και στην πόλη Μόνταμπαουρ, στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου.

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης