Η περιοχή της πρωτεύουσας της Ινδίας, Δελχί, ανακοίνωσε σήμερα εξαήμερο lockdown καθώς οι ημερήσιες θετικές διαγνώσεις στην COVID-19 που καταγράφονται σε εθνικό επίπεδο κατέρριψαν νέο ρεκόρ και το σύστημα υγείας καταρρέει υπό το βάρος των νέων μολύνσεων.

Τα νοσοκομεία της Ινδίας πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με έλλειψη κλινών, οξυγόνου και σημαντικών φαρμάκων, καθώς οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια, λιγότερες μόνο από εκείνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιγότερες από 100 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες στην πόλη του Νέου Δελχί, με έναν πληθυσμό άνω των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο επικεφαλής υπουργός Αρβίντ Κερτζιβάλ, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από διαμαρτυρίες.

Οι ημερήσιες μολύνσεις COVID-19 στην Ινδία έφθασαν τις 273.810 σήμερα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Καταγράφηκε επίσης ρεκόρ θανάτων, 1.619, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τώρα τις 178.769.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο Δελχί θα τεθούν σε ισχύ από απόψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ινδία, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε θρησκευτικές γιορτές και προεκλογικά συλλαλητήρια.

Ηγέτες, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ, αναμένεται να λάβουν μέρος σήμερα και σε άλλα συλλαλητήρια και δημόσιες εκδηλώσεις.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντ -που μίλησε επίσης σε προεκλογικά συλλαλητήρια τις τελευταίες εβδομάδες- δήλωσε χθες πως αναστέλλει στο εξής όλα τα συλλαλητήριά του στη Δυτική Βεγγάλη, η οποία βρίσκεται εν μέσω εκλογών.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε αργά χθες πως θα αναστείλει τις πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες από αύριο και για δύο εβδομάδες λόγω των εισαγόμενων μολύνσεων.

Έως σήμερα, η Ινδία είχε χορηγήσει σχεδόν 123,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, αριθμός που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά εκείνον στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα, αν και η χώρα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στην κλίμακα κατάταξης αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης