«Εξάμηνο διάλειμμα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 15:38
«Εξάμηνο διάλειμμα»
«Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα, όταν ξεκινήσει η προεδρία των Ελληνοκυπρίων» είπε ο κ. Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν. «Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει» τόνισε.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να δοθούν λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα, σημειώνοντας ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

«Ανεξαρτήτως του ποια χώρα ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία, το μέλλον της Τουρκίας και της Ένωσης συναντώνται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τα εμπρός».

«Η Τουρκία διαδραματίζει έναν σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε πολλά θέματα, όπως η Συρία και το Ιράν, θέλουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Τουρκίας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε και ελπίζουμε να οδηγήσουμε και την Ε.Ε. να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές» σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 16:19