Οι βρετανικές Αρχές εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο παιδεραστίας, που αναρτούσε στο Διαδίκτυο ζωντανό οπτικό υλικό από την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Το δίκτυο οργάνωνε επί πληρωμή τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τη μετέδιδε ζωντανά με webcam, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA). Μάλιστα, ορισμένοι από τους υπόπτους ήταν μέλη των οικογενειών των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η NCA ανακοίνωσε ότι έγιναν 29 συλλήψεις σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Endeavour, η οποία ξεκίνησε το 2012 με τη συμμετοχή στελεχών των αμερικανικών τελωνειακών αρχών και αστυνομικών στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Σημειώνεται ότι 11 από τις συλλήψεις έγιναν στις Φιλιππίνες, όπου διασώθηκαν 15 παιδιά και τέθηκαν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών. Επίσης, 12 χώρες προχώρησαν σε συλλήψεις προσώπων τα οποία κατηγορούνται για παρακολούθηση της κακοποίησης των παιδιών ζωντανά και για την καταβολή ενός ποσού που συνολικά ξεπερνά τα 61.000 δολάρια, ανακοίνωσε η NCA.

Μεταξύ τους βρίσκονται τρεις Αυστραλοί, περιλαμβανομένου ενός που συνελήφθη στην Μπανγκόκ. Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής κακοποίησης – σε κάποιες περιπτώσεις με παιδιά μόλις πέντε ετών – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούσα Αρχή με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί θα υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι οι ύποπτοι χρηματοδότησαν και διοργάνωσαν τη ζωντανή μετάδοση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία στο Νορθαμπτονσάιρ της κεντρικής Αγγλίας επισκέφθηκε το σπίτι ενός άνδρα με μητρώο για σεξουαλικά αδικήματα και βρήκε σε υπολογιστές φωτογραφίες από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

«Η χρήση webcam για τη μετάδοση ζωντανά σεξουαλικής κακοποίησης, ειδικά με παιδιά από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, συνιστά μία σημαντική και αναδυόμενη απειλή», ανακοίνωσε η NCA.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης